fitlapblog

Koogijutt

Kuigi ma esmalt tahaksin siia kopeerida reakese-paarteist klassikat turumajandusest, ette võtmisest ja nii edasi, siis lubatagu piirduda vaid mõtteterakesega ühest bestselleriks pürgivast raamatust.   

Kas teise inimese töö ja vaev on midagi väärt ja kas ta peaks selle eest inimväärset palka saama?

Kahtlustan, et kui see teine inimene on mina ise, siis on ovatsioonid saalis ja kui see on tema ise, siis loobitakse mädananud munade ja tomatitega. Võiks nimetada ka Eesti paradoksiks. On ju võimalus teha ise kooki ja istuda ise kassasse.
—-
Kui mul poleks täna tunnet, et köhides juba kopsutükid lendavad, siis ma märts100 programmi raames astuksin praegu usinasti mööda teed elukohajärgsesse poodi ja tooksingi selle Ott Kiivikase teadagi misasja. Isegi stevia ostaksin. Jõhvikad ka võtsin juba sulama.
Jõhvikad püreeks, meega väiksele kuumusele podisema.
Munavalge steviaga vahtu.
Siirupiks keenud mesi-jõhvikas munavalgesse.
Zelatiini võib ka panna, aga jõhvikas on pektiini niigi kõvasti.
No peaks ju sefiir tulema!
Ingal ju tuli! See on tema fototõestus.
Et neid koju kätte toidukorve ka praegu vaja pole.
Homme lähevad lapsed linna, aga ma nuian, aga ma lunin.
Uudishimu on kujutlusvõimest täiega võitu saanud.

Mina siin, onju, mõtlen patuseid koogimõtteid, aga täna on Kompveki trenn! On tervemõistuslik mitte minna. Eks ma lähen siis paksuks! See tervise seis on täpselt selline, et ega vaielda ei jaksa ja söögitegemisega on ka nirusti. Söön seda, mida ette antakse ja ei vingu. Laps siin oma peaga läheneb loominguliselt retseptidele. Aga noh, vähemalt on tal uudishimu tekkinud söögitegemise vastu.
Tal meeles, et oli mingi seesamiga kana ja see oli hea. Nüüd pusib.
Üllekas siin rääkis prael nurga ära lõikamisest ja mina saan nüüd tugitoolis tekk kõrvuni söögitegemist pealt kaedes aru kui vähe kulinaaria/kondiitri tehnoloogilist poolt olen oma lapsele seletanud. Miks mõnikord saab ja teine kord ei saa maisitärklist asendada kartulitärklisega. Miks pärmitaigna jaoks on üks jahu aga liivataigna jaoks teine. Mis on isekerkiv jahu? Miks peab munavalgevahu sisse mõnikord tärklist panema ja mõnikord ei pea. Miks sidrunikoor on ainult see kollane osa? Miks mõned asjad peavad enne kokkusegamist jahtuma? Mis vahet on kas panna sulatatud või toasooja võid?
Nagu uudishimuliku kaheaastasega oleks köögis. Vahelduseks täitsa äge. Ja õhtul saab veel kooki ka.
Kes küll kõik selle hea ja parema pärast uuesti maha sööb, seda vaatame siis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s