fitlapblog

Schrödinger, kass ja Alzheimer.

Ärkasin mina täna hommikul koomast (pizzasõltuv gluteenimürgitus) ja kaen, et grippi või mõnda muusse taudi haigestumine on vist ka tõusuteel. Ööl vastu eilset tekkinud 900+ fantoomlugejast komeetblogile pole enam jälgegi. Aga küll nad pühapäeva öösel vastu esmaspäeva jälle täie tervise juurde naasevad.
See on ikka täiesti äge sotsiaal-psühholoogiline eksperiment.
Kuid mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Looooooomulikult tahtsin ma kõigepealt postitada kassipildi!
Ja siit see tuleb!
Voila!
Edasi võiks minna teoretiseerimisega Schrögingeri kassi koogi teemal.
Vaadates Anonüümse hingematvaid ponnistusi ja sobrades ringi iseendakese tühjas kolbas, mida üks teine sakslane – Alzheimer – tunduksne olevat oma katsetusteks ära kasutanud. 
Sefiir niisiis.
Kui me kuumutame vahustatatud muna, saamegi sellest keedumunamaitselise svammi. Nii ilus!
Kui me lisame sinna suhkrut saame magusa svammi lumepalli supi peale. Paneme ahju, saame pisarakoogi katte.
Kui lisame tärklisekisselli või steviat või seda keemiatööstuse ime erütriooli, saame pisarateta pisarakoogi.
Kui küffeldame suhkrut/asendajat munavalge vahu sisse ikka kohe südamest, nii et endal ka häbi hakkab (eriti kui kõik pärast tuldud teed tagasi läheb)  ja siis selle kõik kenasti ahjus ära kuivatame, tulevad need imehead, mõnusad, krõbisevad… ühesõnaga. Lusikaga söödavast sefiirist läheb tibakene kaugele juba.

Meil on igal juhul vaja midagi viskoosset, mis jahtudes koogist pisaratena ei välju. Aga mitte nii lödi asja nagu kissell.
Valikusse jääb vedelal kujul suhkur.
Ja veel polüsahhariide – kitiin, pektiin……
Itaallased ja sveitslased on sellegi kulinaarse jalgratta juba ära leiutanud kuumutatud ja keedetud beseekreemi näol. Põhimõte on siis  siis selline, et munavalgevahu sisse installeeritakse tuline karamellimoodustaja. Mõneti nagu suhkruvatt.
Sefiir on selliselt valminud munavalgekreemi eesti ja läti erivariant.

Meitel siin selle suhkruga on nagu on. Õieti nagu polegi teist. Ma ei tea, kas sellest kookospalmisuhkrust saab kukekommi. Kui saab , siis peaks saama ka vahustatud kukekommi ehk suhkruvatti. 
Aga meil on vedela suhkruna olemas mesi!
Kuigi kitiinkestalisi putukaid meil menüüs VEEL ei ole, siis pektiinist punnis jõhvikad ja mustikad ju on.
Selle vajaminema siirupi võiks siis keeta purustatud jõhvikatest ja meest. On loogiline?
Ja kui see imetuline siirup suurel kiirusel niristada steviaga või mis iganes peene suhkruasendajaga vahtutaotud munavalgele, võiks ju sõitma hakata?  Zelatiini ka veel ja hakkab lausa driftima.
Vaarika ja küpsise klaasiabielust saaks mett, jõhvikaid, munavalget. Midagi jääks üle ka. Edasine oleks puhas algkooli matemaatika.
Kõlab nagu plaan?

Oot, mis munakollastest saaks?
Nüüd oleks vist õige aeg üles tunnistada, et mul on üks väike probleem pudelisse separeeritud munavalgega.  Ott Kiivikase valguline ollus.. ja hea ettekujutusvõime.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s